Latest news

Izvēlne

„Latvijas dzelzceļa” konferencē „Globālās transporta kustības vīzija 2050” starptautiski eksperti analizēs transporta nākotni

17.septembrī uz „Latvijas dzelzceļa” (LDz) organizēto starptautisko konferenci „Globālās transporta kustības vīzija 2050” ieradīsies pasaulslavenais futurologs un vizionārs, „Da Vinči” institūta (DaVinci Institute) izpilddirektors Tomass Freijs (Thomas Frey), kurš uzstāsies ar prezentāciju par transporta un infrastruktūras nākotni 2050.gadā.  

T.Freijs ir viens no pasaulē visbiežāk citētajiem futurologiem, kurš uzskata, ka jau turpmāko 20 gadu laikā pasaule pieredzēs lielākas pārmaiņas, nekā visā līdzšinējā cilvēces vēsturē kopumā..

LDz organizē starptautisko konferenci ar mērķi rosināt diskusiju par transporta nozares un stratēģiskās infrastruktūras ilgtermiņa attīstību. Konferenci atklās Latvijas Republikas ministru prezidente Laimdota Straujuma, un tajā ar prezentācijām uzstāsies arī Eiropas Dzelzceļa pārvadātāju un infrastruktūras uzņēmumu kopienas izpilddirektors Libors Lohmans (Libor Lochman), starptautiskais loģistikas eksperts Henks van Dīrens (Henk van Dieren) un Somijas transporta aģentūras projektu ģenerāldirektors Kari Ruohonens (Kari Ruohonen).

„Par to, kā mēs dzīvosim un strādāsim pēc 20-30 gadiem mums ir jāsāk domāt jau šodien. It īpaši lielajos, stratēģiskajos jautājumos, kāds viennozīmīgi ir arī infrastruktūras attīstības jautājums, mums ir jādomā ilgtermiņā.  Latvijas dzelzceļš ar šo konferenci vēlas iedibināt tradīciju vismaz reizi gadā nozarei sanākt kopā un paskatīties uz lietām ilgtermiņā, apmainīties ar svaigām idejām un iedvesmoties tālākam darbam,” norāda  LDz prezidents Uģis Magonis.

 

Arī T.Freijs uzsver, ka „vispārīgi raugoties, infrastruktūra ir ilgtermiņa investīcijas, kas mūs virza pretī efektīvākas un labāk funkcionējošas sabiedrības izveidei.”

Starptautiskais loģistikas eksperts Henks van Dīrens konferencē analizēs dzelzceļa ietekmi uz transporta plūsmu šodien un izaugsmi nākotnē. Savukārt Eiropas Dzelzceļa un Infrastruktūras kompāniju savienības izpilddirektors Libors Lohmans (Libor Lochman) referēs par vienotās Eiropas dzelzceļa telpas attīstību. Somijas transporta aģentūras projektu ģenerāldirektors Kari Ruohonens (Kari Ruohonen) uzstāsies ar tēmu par stratēģiskās infrastruktūras lomu valsts globālajā konkurētspējā. Konferences izskaņā lektori piedalīsies apaļā galda diskusijā “Infrastruktūras loma valsts ekonomikas attīstībā un izaugsmē”.

Būs pieejama konferences tiešraide. Ikvienam būs iespēja, sākot no plkst. 13:30 konferences gaitai sekot tiešsaistē: http://www.ldz.lv/konference