Latest news

Izvēlne

Ģimenes dienas un Muzeju nakts īpašie piedāvājumi Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā

Trešdiena, 13 Maijs, 2015

Ģimenes dienas programma

Atzīmējot Starptautisko ģimenes dienu, jau rīt un parīt (14.maijā no plkst. 15:00-20:00 un 15.maijā no plkst. 10:00-17:00) Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs ikvienam apmeklētājam, bet īpaši ģimenēm, sarūpējis speciālu piedāvājumu Ģimenes dienas svinībām.

Aicinām apmeklēt jauno ekspozīciju “Stacijas dzīve” un dāvanā:

  • brauciens ar sliežu velosipēdu vai drezīnu,
  • fotografēšanās iespēja īpašajā salonvagona kupejas fotosalonā.

Ieejas biļetes īpašā cena ģimenēm* 14. un 15 maijā – EUR 2.50

*vecāks vai vecvecāks un vismaz viens bērns

 

Muzeju nakts programma Rīgā un Jelgavā

Starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” laikā 16. maijā no 19:00 līdz 1:00 ikviens interesents būs laipni gaidīts gan muzejā Rīgā (Uzvaras bulvāris 2A), gan arī Jelgavas ekspozīcijā (Stacijas iela 3).

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā apmeklētājiem tiks piedāvāta vēl nebijusi programma ar intriģējošu nosaukumu “Jānis Rainis galvā… jeb ar lokotraktoru Stikla kalnā”.

Šogad atzīmējam mūsu literatūras dižgaru Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienu. Tas Dzelzceļa muzeju iedvesmoja mēģināt rast atbildi uz visai neprastu jautājumu: Vai pietiks lokotraktora zirgspēku, lai uzbrauktu Stikla kalnā? Kā tiks meklēta atbilde uz to, varēs uzzināt tieši pasākuma laikā.

 

Īpašās aktivitātes:

  • Orientēšanās un uzdevumu spēle ar labām beigām “Viktorīna, lokotraktorīna – Zelta zirgs vai lokotraktors, kurš kuru?”,
  • Zīmēšanas darbnīca lieliem un maziem Raiņa draugiem  – “Ilustrēt Raini”,
  • Fotostūris “Pastāvēs, kas mainīsies”.

Vakara gaitā apskatei būs atvērti arī citi muzeja eksponāti – tvaika lokomotīve, mērvagons, elektriskais vilciens, dīzeļlokomotīve, lokotraktors un divasu segtais vagons.

 

Apmeklētāju ievērībai – “Muzeju nakts” laikā ekspozīcija “Stacijas dzīve” nebūs pieejama.

Savukārt Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcijas programmai dots nosaukums “Aspazija un Rainis- kā divas paralēlas sliedes”.

Aspazija un Rainis ir blakus un nedalāmi, gluži kā dzelzceļa sliedes. Sliedes ir no dzelzs, kā Raiņa un Aspazijas raksturi. Viņu dzīves iet paralēli viena otrai, ļaujot būt kopā un vienlaikus ilgoties vienam pēc otra. Tikai tad, ja tās ir blakus, viss notiek, kā tam ir jābūt. Līdz ko viena no sliedēm pārtrūkst, apstājas harmonija un viss sabrūk.

 

Īpašās aktivitātes:

  • Radošā darbnīca “Aspazijas medaljons”,
  • 20:00-20:45 un 22:00-22:45 Zīmēšanas darbnīca bērniem “Rainis un Aspazija ceļo ar vilcienu”,
  • Muzikāls priekšnesums “Ceļā uz tikšanos”. Dziesmas ar Aspazijas un Raiņa dzeju izpilda Antra un Paulis un sieviešu vokālais ansamblis “Zaļā krūze”, vadītāja Guntra Minkevica.

 

Vairāk informācijas par muzeju un piedāvājumu – www.railwaymuseum.lv.

Papildu informācijai:

Ieva Pētersone

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja direktore

Tālr. 6723 2849

E-pasts: ieva.petersone@ldz.lv

www.railwaymuseum.lv