Latest news

Izvēlne

“LDz Loģistika” un konteinerpārvadājumu loģistikas kompānija “RTSB” uzsāk sadarbību pie Āzijas-Ziemeļeiropas/Lielbritānijas maršrutu izstrādes

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) meitassabiedrība “LDz Loģistika” ir noslēgusi sadarbības līgumu ar vienu no Eirāzijā vadošajām konteinerpārvadājumu loģistikas kompānijām, Vācijas uzņēmumu “RTSB”, kas ir pārstāvēta Krievijā, Ķīnā, Mongolijā, Turcijā, Kazahstānā un citviet Eirāzijā. Abi uzņēmumi ir vienojušies par sadarbību Ķīnas-Ziemeļeiropas konteinerpārvadājumu attīstīšanā un uzsāk darbu pie jaunu multimodālo pārvadājumu maršrutu izstrādes caur Rīgas ostu uz Skandināviju un Lielbritāniju.

LDz prezidents Edvīns Bērziņš: “”RTSB” loģistikas jomā darbojas jau ilgus gadus un labi pārzina gan Eiropas, gan Āzijas valstu vajadzības efektīvu pārvadājumu un kvalitatīva servisa nodrošināšanā, tādēļ esmu gandarīts, ka “LDz Loģistika” ļoti īsā laikā ir spējusi izveidot šādas spēcīgas stratēģiskas partnerības ar nozares līderiem. Patlaban ne tikai pakāpeniski pieaug dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms no Ķīnas uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, bet kopā ar baltkrievu kolēģiem aktīvi strādājam pie tā, lai attīstītu jaunu loģistikas mezglu, kas savieno Minsku un Rīgu, izveidojot regulāru ikdienas pārvadājumu grafiku un tādējādi samazinot tranzīta laiku un izmaksas pārvadājumiem uz Skandināvijas valstīm. Sadarbība ar vadošajiem operatoriem palīdzēs piesaistīt pieaugošu kravu apjomu šim maršrutam.”

“Mēs esam pārstāvēti Latvijā jau daudzus gadus, un mums ir bijusi sekmīga sadarbība ar partneriem Latvijas dzelzceļā un ostās. Latvijā šobrīd ir reģionā visattīstītākā infrastruktūra, kas dod iespēju efektīvi un operatīvi transportēt kravas starp Ķīnu un Eiropu, un noslēgtais līgums ar „LDz Loģistiku” ļaus attīstīt šo sadarbību,” norāda „RTSB” īpašnieks Valērijs Balards.

Šonedēļ, tiekoties “RTSB” uzņēmuma birojā Vācijā, “LDz Loģistika” un “RTSB” vadība vienojās sākt aktīvu darbu pie jaunu maršrutu izstrādes starp Rīgas ostu un Skandināvijas un arī Lielbritānijas lielākajām ostām, radot jaunus multimodālus vienas pieturas risinājumus gan Eiropas, gan Āzijas valstu – tostarp Ķīnas – klientiem.

“Konteinerpārvadājumi ir strauji augošs tirgus segments, kurā arvien lielāku lomu iegūst sauszemes pārvadājumi pa dzelzceļu. Šovasar noslēgtie sadarbības līgumi ar “RTSB” un “DHL Global Forwarding” nodrošina Latvijai iespējas ne tikai iesaistīties esošos maršrutos, bet kopīgi izstrādāt jaunus, visiem tirgus dalībniekiem interesantus maršrutus. Viens no tirgum šobrīd interesantākajiem virzieniem saistās ar savienojumiem starp Āziju un Ziemeļeiropas valstīm, kurām ir gan augsti kvalificēta rūpnieciskā kapacitāte, gan arī Āzijas lielvalstīm interesanta sabiedrības pirktspēja,” uzsver “LDz Loģistika” valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis.

Konteinerpārvadājumu attīstības perspektīvu jau skaidri iezīmē “LDz Loģistikas” 2017.gada pirmo sešu mēnešu darbības rezultāti. Kopumā pirmajā pusgadā uzņēmums pārvadājis par 29% vairāk konteineru nekā pērn šajā pašā laikā, un uzņēmums turpina koncentrēties uz jaunu klientu un partneru piesaisti šī segmenta tālākai attīstībai.

 

Par “Latvijas dzelzceļu”

VAS “Latvijas dzelzceļš” ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”.

 

Par “RTSB”

Vācijas dzelzceļa kravu pārvadājumu uzņēmums “RTSB” (Rail Transportation Service Broker GmbH) ir viens no vadošajiem dzelzceļa kravu pārvadājumu organizētājiem starp Ķīnu un Eiropu. “RTSB” ir uzņēmumi, filiāles un partneruzņēmumi, kas nodrošina efektīvus pārvadājumus visā Eirāzijas tranzīta koridoru garumā. Pateicoties starptautiskajai organizācijas struktūrai, “RTSB” piedāvā ikvienam klientam efektīvus transporta pakalpojumus, jo īpaši konteinerpārvadājumu un intermodālo pārvadājumu jomā.

“RTSB” ir uzticams starptautisko transporta un loģistikas uzņēmumu partneris, nodrošinot tiem nepieciešamo pakalpojumu klāstu un atbalstu Eirāzijas attīstības tirgos. Līdzās plaša spektra intermodālajiem transporta pakalpojumiem “RTSB” piedāvā pašu radītus inovatīvus IT risinājumus loģistikas organizēšanai un procesu nodrošināšanai.